Poveste ursitoare

Poveste Ursitoare Bune

Poveste Ursitoare

Poveste Ursitoare

A fost odata ca niciodata, ca daca nu era nu se mai povestea...

Au fost odata trei surori zane ursitoare frumoase si alese, cum nu s-au mai vazut pe pamant, fiecare dintre ele aveau cate un har de la Dumnezeu : surata cea mica avea harul sa urseasca norocul, cea mijlocie dragostea, iubirea, iar surata cea mare intelepciunea, iar de fiecare data cand se nastea un prunc pe Pamant cele trei surori ursitoare porneau sa ofere aceste daruri magice si nepretuite pruncului crestinat.

Se stie ca fiecare copil are de la Dumnezeu un Inger Pazitor, si de aceea el nu va lipsi din momentul ursitoarelor, avand grija sa vegheze destinul pruncului.

Mai era si cea de-a patra surata: surata cea rea –vrajitoarea- careia nu-i prea placeau copiii si de fiecare data alerga dupa surorile ei in sparanta ca va avea si ea ceva de spus, nu tocmai de bine, in soarta celor ursiti. Insa de fiecare data cele trei zane ursitoare bune reuseau sa indeparteze cu puterile lor magice ursita celei rele, facand-o sa isi dea seama ca binele invinge intotdeauna raul.

Momentul vrajitoarei asigura o nota comica spectacolului si nu trebuie ratat!

Traditia taierii motului si ruperea turtei reprezinta de asemenea un prilej de petrecere pentru familia ce sarbatoreste un an din viata pruncului mult iubit. Acum este momentul ca el insusi sa aleaga pentru viitor din multimea de obiecte simbolice, intinse cu grija pe tava purtata de zanele bune. Momentul artistic se poate desfasura atat in Craiova,Slatina, Filiasi, Calafat sau in orice regiune din judetul Dolj, Olt, Mehedinti, Gorj (Bals, Caracal, Corabia, Tg-Jiu, Bailesti, Dabuleni, Strehaia etc).